tisdag 18 februari 2014

Ingen press!

Jag har ingen press att pressa mina vevstakar så jag åkte till en firma här i Laholm och frågade om jag kunde få låna deras press detta var en fredag för 2 veckor sedan ,jag frågade om den funkar bra då jag för ca 3 månader sedan har gjort nya glidstyrningar på den, han som använde maskinen sa att den går bra ,så jag tänkte kört dit på min middagsrast samma fredag men av en eller en annan annledning så blev det inte så. På måndagen därefter så ringer dom till firman där jag jobbar och säger att pressen inte kommer upp i tryck ,så det var nog tur att jag inte lånade den för det visade sig efter lång felsökning att översta tätningen hadde gått sönder, den är tillverkad av ca 6mm tjock läder och är dyr!men i dag har jag börjat att laga den så snart kan jag pressa stakar.


500000kg tillverkad 1946

Firman som har pressen kokill gjuter rostfria rör
4 kommentarer:

 1. En halv miljon kilo..........
  Då kan man ju svarva presspassning med tumstock :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja glöm mikrometrar och skjutmått ,du kan även montera Harley kolv i en Puch Dakota

   Radera
 2. 6mm läder packning med redig diameter undra var man plockar såna fina bitar? kanske förhuden på en blåval eller kan det va från en hinnerydsbo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Diametern är 400mm plus kanterna så ca 450mm ,ja så mig vetligen går det bara med en redig Hinneryds ålderman att att skörda,

   Radera