måndag 24 februari 2014

Linkert twins

Börjar att få vår känningar  och  kom på att storsidan inte gick särskilt bra förra året, tror att jag har för stora hallsringar så att gas hastigheten blir för låg ,så nu tänkte jag testa en egen modell med inspiration från en Tillotson förgasare

7 kommentarer:

 1. Vad har den lilla halsen för uppgift?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den stora halsringen kommer att skapa lufthastighet jämfört med en orkan den lilla kommer att axelerera orkanen till en tyfon som utplånar allt i sin väg så antagligen så kommer jag inte ens behöva bensin den kommer att gå på ren super sonic mega lufthastighet (tror jag)

   Radera
 2. Aha du tänker dig lite fetare blandning... Den lilla venturin sitter mot munstycket dårå

  SvaraRadera
 3. Eller bara rappare gassvar, så slipper du köpa snabbgashantag från hobbex för dina riviga starter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite rappare som det är nu med en stor halsring så går den bra på tomgång och på lite högre varvtal men där i mellan får man "mjölka" på gasen tror att den har för låg gashastighet för att dra upp bränsle genom emulsions munstycket så med dubbla halsringar förstärks lufthastigheten över emulsions munstyckstoppen och du får en bättre spridning på bränsle molekylerna .

   Radera
 4. Ska bli kul att se om det fungerar, känns ju rent spontant som att det kommer att göra gott.
  Har du räknat på storleken eller kör du på känsla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tittat på en gammal Tillotson förgasare som jag hadde liggande så jag tog ungefär samma mått ,jag gjorde 4 st halsringar men nu när jag skulle montera visade sig att jag haft mickrometern ett varv fel så dom är en halv millimeter försmå utvändigt .

   Radera